Knolselderijschijven met Gehakt en Bacon
Een hartig ovengerecht met knolselderijschijven, gekruid gehakt en knapperige bacon. Een smaakvolle en voedzame maaltijd voor de hele familie.
Equipment
- kommen
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snipper de ui fijn.
- Snijd de selderijknol in 4 plakken, schil ze dik en was ze.
- Besprenkel de selderijplakken met citroensap.
- Snijd 4 plakjes bacon in kleine stukjes, houd de rest apart.
- Knip de peterselie fijn in een kommetje.
- Doe de ui, de stukjes bacon, het gehakt, het ei, paneermeel, kerriepoeder en zout in een kom en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het gehaktmengsel met een vork over de selderijplakken.
- Doe de tomatenblokjes met vocht, ¾ van de peterselie, bouillonpoeder, peper en ½ dl water in een kom.
- Pel de knoflook, pers boven het tomatenmengsel uit en roer tot een saus.
- Leg de selderijplakken met gehakt in een ovenschaal.
- Verdeel de tomatensaus over de selderijplakken.
- Leg de overige plakken bacon bovenop de schotel.
- Bak de schotel in ca.
- 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of rijst. Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g