Knolselderijschijven met Gehakt en Paprikasaus
Een origineel gerecht met malse gehaktschijven, zachte knolselderij en een kleurrijke paprikasaus. Een smakelijke en voedzame maaltijd.
Equipment
- pannen
- kommen
Ingrediënten
- 1 kleine selderijknol ± 450 g
- ½ theelepel bouillonpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ui
- 400 g gehakt half-om-half
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 ei
- ½ paprika
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels boter
Instructies
- Snijd de knolselderij in 4 plakken en schil ze dik.
- Was de knolselderij en kook ze met bouillonpoeder in weinig water ± 15 minuten gaar.
- Schep de knolselderij uit de pan, laat afkoelen en besprenkel met citroensap.
- Pel en snipper de ui.
- Doe ¾ van de ui, het gehakt en shoarmakruiden in een kom.
- Breek het ei boven de kom en kneed alles goed door elkaar.
- Vorm van het gehakt 4 schijven.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
- Doe de paprikastukjes in een kommetje en roer er de rest van de ui en ketchup door.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Bak de gehaktschijven ± 7 minuten per kant bruin en gaar.
- Verwarm een schaal voor en leg de gehaktschijven erop.
- Bak de knolselderijschijven ± 2 minuten per kant in het bakvet.
- Leg een plak knolselderij onder elke gehaktschijf.
- Verdeel het paprikamengsel over de knolselderij.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse andijviesalade. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
Wijnadvies:
Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g