Knolselderijschijven met Gehakt en Paprikasaus

Geroosterde knolselderijschijven met gekruid gehakt en romige paprikasaus, geserveerd op een rustiek bord met verse kruiden op een houten tafel.

Knolselderijschijven met Gehakt en Paprikasaus

Een origineel gerecht met malse gehaktschijven, zachte knolselderij en een kleurrijke paprikasaus. Een smakelijke en voedzame maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine selderijknol ± 450 g
  • ½ theelepel bouillonpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui
  • 400 g gehakt half-om-half
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 1 ei
  • ½ paprika
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels boter

Instructies

  • Snijd de knolselderij in 4 plakken en schil ze dik.
  • Was de knolselderij en kook ze met bouillonpoeder in weinig water ± 15 minuten gaar.
  • Schep de knolselderij uit de pan, laat afkoelen en besprenkel met citroensap.
  • Pel en snipper de ui.
  • Doe ¾ van de ui, het gehakt en shoarmakruiden in een kom.
  • Breek het ei boven de kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Vorm van het gehakt 4 schijven.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
  • Doe de paprikastukjes in een kommetje en roer er de rest van de ui en ketchup door.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de gehaktschijven ± 7 minuten per kant bruin en gaar.
  • Verwarm een schaal voor en leg de gehaktschijven erop.
  • Bak de knolselderijschijven ± 2 minuten per kant in het bakvet.
  • Leg een plak knolselderij onder elke gehaktschijf.
  • Verdeel het paprikamengsel over de knolselderij.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse andijviesalade. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.
Wijnadvies:
Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter