Kofta kari
Currygehaktballen
Ingrediënten
- 450-500 gram mager gehakt
- 2 theelepels gemberpoeder djahé
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 ei
- 2 theelepels masala
- 1 ½ theelepel chilipoeder
- 450-500 gram mager gehakt
- 2 theelepels gemberpoeder djahé
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 ei
- 2 theelepels masala
- 1 ½ theelepel chilipoeder
Voor de saus:
- 1 fijngesnipperde ui
- 2-3 eetlepels olie
- 6 kleine kardemompeulen
- 2 ½ cm kaneel
- 6 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 ½ theelepel chilipoeder
- 1 ½ theelepel tarmeriekpoeder
- 2 theelepels ketoembar
- zout naar smaak
- 1 ½ dl yoghurt of 2 eetlepels tomatenpuree
- 6 dl water
Voor de garnering:
- 2 fijngesneden groene pepertjes
- 2 takjes fijngehakte korianderblaadjes
Instructies
- Meng de gember, knoflook en het ei door het gehakt. Voeg de masala en
- chilipoeder toe. Vermeng alles goed, maak er 16-20 balletjes van en bewaar
- die koel.
SAUS:
- Fruit de ui in de olie lichtbruin. Voeg de kardemom, kaneel, kruidnagels en
- laurier toe en sauteer dit een minuut. Voeg de knoflook en gember toe en bak
- nog een minuut.
- Bestrooi met chili en komijn, tarmeriek en ketoembar. Roer de yoghurt of
- tomatenpuree erdoor (als u yoghurt gebruikt, wacht dan tot de olie
- bovenkomt (5-7
- minuten)). Voeg het water toe, doe het deksel op de pan en breng de saus aan
- de kook. Voeg dan zout toe.
- Doe de gehaktballen één voor één in de braadpan; schud ze voorzichtig heen
- en weer, niet roeren! Doe het deksel weer op de pan en laat alles zachtjes 20
- minuten sudderen.
- Garneer het gerecht met de fijngehakte groene pepers en korianderblad.
- Dien op met rijst en/of roti's of eventueel warm stokbrood.