Kokos Kerrie Vlees Curry:
Equipment
- bakpan
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees in blokjes van 1½ cm, of rundvlees
- 2 uien fijngesneden
- 3 teentjes knoflook zeer fijngesneden
- 1 groene peper fijngesneden en pitjes verwijderd
- 1 cm gemberwortel zeer fijngesneden en gestampt
- 5 kerrieblaadjes karapincha
- 2 kopjes kokosmelk of aangemaakte santen
- 1 dessertlepel komijnpoeder
- 2 theelepels peper
- 1 theelepel fenegriek
- 3 dessertlepels koriander
- 2 theelepels citroensap
- 3 theelepels wijnazijn
- 4 dessertlepels olie
- 2 theelepels zout
Instructies
- Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de uien, knoflook, kerrieblaadjes, groene peper en gemberwortel tot ze goudbruin zijn.
- Voeg alle specerijen in poedervorm toe en meng het geheel goed.
- Voeg het vlees, citroensap, azijn en zout toe.
- Roerbak het vlees tot het aan alle kanten bruin is.
- Giet de kokosmelk erbij en voeg eventueel wat water toe.
- Kook de curry in een afgesloten pan tot het vlees gaar is (ongeveer 15 minuten).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke kokos kerrie vlees curry met gestoomde rijst of vers gebakken naan. Geniet van de rijke smaken van dit gerecht!