Een warme en uitnodigende foto van een geurige kokos-kruiden fondue, geserveerd in een traditionele fonduepan op een rechaud. De goudkleurige bouillon is verrijkt met kurkuma, koriander en kokosmelk, gegarneerd met verse kruiden en een stengel citroengras. Rondom de fonduepot staan kleurrijke schalen met groenten zoals champignons, paprikareepjes en peultjes, samen met rauwe garnalen, vis en vlees voor het dippen. De setting toont een gezellige keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Rustieke keukengerei en kleine schaaltjes met dipsaus maken de uitnodigende sfeer compleet.

Kokos-Kruiden Fondue met Geurige Specerijen

Een geurige fondue met kokos, kruiden en exotische specerijen, perfect om samen te genieten aan tafel.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 liter kippenbouillon
  • 3 cm gemberwortel geschild
  • 8 kemirinoten
  • 3 theelepels ketoembar gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook geschild
  • ½ theelepel kurkuma
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • Peper naar smaak
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 uien geschild
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak een pasta van de ui, knoflook, gemberwortel, kurkuma, kemirinoten en ketoembar door deze fijn te malen in een blender of vijzel.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta ongeveer 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de kruidenpasta toe aan de kippenbouillon en breng het mengsel aan de kook.
  • Voeg de kokosmelk, citroengras en sojasaus toe aan de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • Giet de bouillon over in een fonduepan en houd deze warm op een rechaud, net tegen de kook aan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smaakvolle Indiase kokos-kruiden fondue met een scala aan groenten zoals (gekookte) aardappelschijfjes, champignons, oesterzwammen, paprikareepjes, peultjes, shii-takes, uiringen en wortel. Voeg ook vis toe zoals grote garnalen, stukjes rode poon, schelvis, tong, tonijn of zalm, evenals vlees zoals biefstuk, fricandeau, gehaktballetjes, kalfshaas, kalkoenfilet, kipfilet, soepvlees, tartaar of rundgehakt. Tofu en varkensvlees zijn ook uitstekende keuzes voor deze fondue.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of Riesling past perfect bij de kruidige en romige smaken van deze fondue.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch