Kokos Pompoensoep met Pandanrijst

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pandanrijst
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 2 sjalotten in dunne partjes
  • 2-3 theelepels Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cm verse gember in dunne plakjes
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • ½ rode peper zonder zaadjes, in dunne reepjes
  • 400 g pompoen met schil, in blokjes
  • 3 lente-uitjes in schuine stukken van 2 cm
  • 2-3 eetlepels vissaus of 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels verse koriander grof gehakt

Instructies

  • Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de rijstolie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig.
  • Voeg de Thaise rode currypasta toe en bak kort mee.
  • Giet de kokosmelk en 750 ml water in de pan en voeg de plakjes gember, gekneusde citroengras en reepjes rode peper toe.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de pompoenblokjes en lente-ui toe en kook de groenten in 8-10 minuten beetgaar.
  • Voeg indien nodig meer water toe en breng de soep op smaak met vissaus.
  • Verwijder de plakjes gember en de citroengrasstengel.
  • Schep een portie pandanrijst in wijde kommen en schep de kokos pompoensoep eroverheen.
  • Garneer met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige en aromatische smaken van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch