Kokos Pompoensoep met Pandanrijst
Ingrediënten
- 200 g pandanrijst
- 2 eetlepels rijstolie
- 2 sjalotten in dunne partjes
- 2-3 theelepels Thaise rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 cm verse gember in dunne plakjes
- 1 stengel citroengras gekneusd
- ½ rode peper zonder zaadjes, in dunne reepjes
- 400 g pompoen met schil, in blokjes
- 3 lente-uitjes in schuine stukken van 2 cm
- 2-3 eetlepels vissaus of 1 eetlepel sojasaus
- 4 eetlepels verse koriander grof gehakt
Instructies
- Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de rijstolie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig.
- Voeg de Thaise rode currypasta toe en bak kort mee.
- Giet de kokosmelk en 750 ml water in de pan en voeg de plakjes gember, gekneusde citroengras en reepjes rode peper toe.
- Laat 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de pompoenblokjes en lente-ui toe en kook de groenten in 8-10 minuten beetgaar.
- Voeg indien nodig meer water toe en breng de soep op smaak met vissaus.
- Verwijder de plakjes gember en de citroengrasstengel.
- Schep een portie pandanrijst in wijde kommen en schep de kokos pompoensoep eroverheen.
- Garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige en aromatische smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g