Kokosflensjes (glutenvrij)

Dunne, goudbruine glutenvrije kokosflensjes, netjes opgestapeld en deels opgerold, besprenkeld met honing en bestrooid met geraspte kokos. Afgewerkt met verse muntblaadjes, geserveerd op een keramisch bord in een warme, huiselijke setting.

Kokosflensjes (glutenvrij)

Flinterdunne, zoete kokosflensjes met een heerlijke vulling van kokos, kaneel en bruine suiker.
Porties: 8 flensjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g glutenvrije bloem of rijstmeel
  • 2 dl dunne kokosmelk
  • 1 ei losgeroerd
  • 1 mespuntje zout
  • 3-5 el ghee of geklaarde boter
  • 50 g gedroogde geraspte kokos klapper
  • tl kaneel
  • 2 el bruine basterdsuiker

Instructies

  • Meng de bloem, kokosmelk, ei en zout tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 15 minuten rusten.
  • Klop het beslag nogmaals op en bak er 8 flinterdunne flensjes van in een pan met weinig ghee.
  • Meng in een kom de kokos, kaneel en suiker.
  • Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer goed door.
  • Herhaal dit nogmaals en laat het mengsel 5 minuten rusten.
  • Bestrijk de warme flensjes met het kokosmengsel en rol ze op.
  • Serveer de flensjes direct op voorverwarmde bordjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct als nagerecht.
Wijnadvies:

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch