Kokossoep met tofu
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 blok tofu naturel 375 g
- 1 limoen
- 2 bosuitjes
- 7 eetlepels olie
- 1 eetlepel rode currypasta pot
- 1 tablet groentebouillon
- 4 dl kokosmelk
- 1 stengel sereh citroengras
- 7,5 gr kaneelbasilicum verse
Instructies
- Tofu in blokjes van 1 cm snijden en met keukenpapier droogdeppen.
- Limoen wassen, schil dun raspen.
- Limoen halveren en uitpersen.
- Bosui schuin in dunne ringen snijden.
- In wok 6 eetlepels olie verhitten en hierin helft van blokjes tofu in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken.
- Blokjes met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
- Zo ook andere helft tofublokjes bakken.
- In wok 1 eetlepel olie verhitten, currypasta ca. 1 minuut bakken.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Kokosmelk en 6 dl water toevoegen, soep onder regelmatig roeren zachtjes aan de kook brengen.
- Citroengras halveren en met limoenrasp en - sap in pan doen.
- Soep nog 15 minuten op laag vuur laten koken.
- Blaadjes van takjes basilicum plukken en in reepjes snijden.
- Citroengras uit soep verwijderen.
- Tofublokjes en bosui over vier kommen verdelen, hete kokossoep erover schenken en garneren met reepjes basilicum.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g