Kokossoep met tofu

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blok tofu naturel 375 g
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes
  • 7 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rode currypasta pot
  • 1 tablet groentebouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 7,5 gr kaneelbasilicum verse

Instructies

  • Tofu in blokjes van 1 cm snijden en met keukenpapier droogdeppen.
  • Limoen wassen, schil dun raspen.
  • Limoen halveren en uitpersen.
  • Bosui schuin in dunne ringen snijden.
  • In wok 6 eetlepels olie verhitten en hierin helft van blokjes tofu in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken.
  • Blokjes met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Zo ook andere helft tofublokjes bakken.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten, currypasta ca. 1 minuut bakken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kokosmelk en 6 dl water toevoegen, soep onder regelmatig roeren zachtjes aan de kook brengen.
  • Citroengras halveren en met limoenrasp en - sap in pan doen.
  • Soep nog 15 minuten op laag vuur laten koken.
  • Blaadjes van takjes basilicum plukken en in reepjes snijden.
  • Citroengras uit soep verwijderen.
  • Tofublokjes en bosui over vier kommen verdelen, hete kokossoep erover schenken en garneren met reepjes basilicum.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vleesvervangers / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch