Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
- kwastje
Ingrediënten
- 500 g tijgergarnalen gepelde / rauw / diepvries
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 1 dl sherry medium dry
- 1 theelepel Japanse sojasaus
- 1 komkommer
- 10 sprietjes bieslook
- 40 gr waterkers of veldsla
Instructies
- Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.
- Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier.
- In koekenpan olie verhitten.
- Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca.1 min zachtjes laten sudderen.
- Garnalen in marinade laten afkoelen.
- Met dunschiller komkommer schillen.
- Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
- Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven.
- Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
- Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen.
- Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
- Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen.
- In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
- Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen.
- Serveren met toast.
Voedingswaarden
Calories: 195 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 23 g | Vet: 8 g