Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • kwastje

Ingrediënten

  • 500 g tijgergarnalen gepelde / rauw / diepvries
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 1 dl sherry medium dry
  • 1 theelepel Japanse sojasaus
  • 1 komkommer
  • 10 sprietjes bieslook
  • 40 gr waterkers of veldsla

Instructies

  • Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.
  • Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca.1 min zachtjes laten sudderen.
  • Garnalen in marinade laten afkoelen.
  • Met dunschiller komkommer schillen.
  • Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven.
  • Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
  • Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen.
  • Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen.
  • In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
  • Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen.
  • Serveren met toast.

Voedingswaarden

Calories: 195 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 23 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zuidvruchten