Konijn à la Bourbonnaise

Konijn à la Bourbonnaise

Proef de verfijning van klassiek Frans koken met Konijn à la Bourbonnaise, een elegant gerecht met een romige saus en een vleugje cognac.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 jong konijn
  • 1 deciliter azijn
  • 4 deciliter slagroom
  • 50 g aalbessengelei
  • 1 glaasje cognac
  • 80 g boter
  • 4 sjalotjes
  • 2 citroenen
  • 30 g bloem
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de citroenen doormidden en pers ze uit.
  • Snijd het konijn in stukken en doe dit in een kom.
  • Bestrooi met zout en peper en besprenkel met citroensap.
  • Laat een uur marineren.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Smelt 30 g boter in een pan en bak de sjalotjes 3 minuten.
  • Voeg de azijn toe en laat deze voor ¾ inkoken op hoog vuur.
  • Voeg de bloem toe, meng goed en voeg de room en aalbessengelei toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de stukken konijn bruin.
  • Flambeer met de cognac.
  • Giet de bereide saus over het konijn en laat een uur zachtjes sudderen.
  • Doe de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, zeef de saus en schenk deze over het konijn.
  • Serveer meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Combineer met een krachtige rode wijn zoals een Bourgogne Pinot Noir voor een perfecte match.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst