Konijn à la Bourbonnaise
Proef de verfijning van klassiek Frans koken met Konijn à la Bourbonnaise, een elegant gerecht met een romige saus en een vleugje cognac.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de citroenen doormidden en pers ze uit.
- Snijd het konijn in stukken en doe dit in een kom.
- Bestrooi met zout en peper en besprenkel met citroensap.
- Laat een uur marineren.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Smelt 30 g boter in een pan en bak de sjalotjes 3 minuten.
- Voeg de azijn toe en laat deze voor ¾ inkoken op hoog vuur.
- Voeg de bloem toe, meng goed en voeg de room en aalbessengelei toe.
- Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de stukken konijn bruin.
- Flambeer met de cognac.
- Giet de bereide saus over het konijn en laat een uur zachtjes sudderen.
- Doe de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, zeef de saus en schenk deze over het konijn.
- Serveer meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een krachtige rode wijn zoals een Bourgogne Pinot Noir voor een perfecte match.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 8 g