Konijn gestoofd met Zuidvruchten
Een hartig en rijk gerecht van gestoofd konijn met zuidvruchten, perfect voor een verwarmende maaltijd in de koudere maanden.
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 250 gram gedroogde gemengde vruchten abrikozen, vijgen, pruimen
- 1 kg konijn in delen
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 60 gram bloem
- 50 gram boter
- 125 gram oesterzwammen schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 pot wildfond 380 ml
- 300 ml donker speciaalbier bijvoorbeeld bruin trappistenbier
Instructies
- Breng 2 dl water aan de kook en voeg de gedroogde vruchten toe.
- Laat de vruchten 15 minuten wellen en uitlekken in een zeef.
- Bestrooi de konijndelen met zout en peper en haal ze door de bloem.
- Verhit de boter in een grote braadpan en bak de konijndelen 10 minuten, regelmatig keren.
- Haal de konijndelen uit de pan en voeg wildfond en speciaalbier toe aan het bakvet.
- Roer de aanbaksels los en breng het mengsel aan de kook.
- Leg de konijndelen terug in de pan en voeg de oesterzwammen en gewelde vruchten toe.
- Laat het geheel 1 ½ uur zachtjes stoven.
- Verwijder het deksel 15 minuten voor het einde van de stooftijd om de saus te laten inkoken.
- Serveer de konijndelen met de ingedikte saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten naar keuze, zoals spruitjes.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten! Wijnadvies Een rijke rode wijn, zoals een Shiraz of Malbec, vormt een uitstekende combinatie met dit stoofgerecht.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten! Wijnadvies Een rijke rode wijn, zoals een Shiraz of Malbec, vormt een uitstekende combinatie met dit stoofgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 47 g | Vet: 24 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 12 g