Konijn met Spek en Witte Wijn

Konijn met Spek en Witte Wijn

Konijn met Spek en Witte Wijn

Dit smaakvolle gerecht combineert mals konijn met het zoute van spek, langzaam gegaard in witte wijn en kruiden. Ideaal voor een speciale gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken gesneden
  • 2-3 uien in zeer dunne ringen
  • 300 g ontbijtspek zeer dun gesneden
  • 10 zwarte peperkorrels gekneusd
  • 2 eetlepels cognac
  • 4 eetlepels Noilly Prat vermouth
  • ½ fles droge witte wijn

Instructies

Voorbereiden:

  • Leg uiringen overal op het konijn, zowel boven als onder, en marineer het afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.
  • Verwijder daarna de uien.

Oven voorverwarmen:

  • Verwarm de oven voor op 250°C.

Spek toevoegen:

  • Bekleed de braadpan met plakjes spek en leg de stukken konijn erin.
  • Bedek het konijn opnieuw met spek, zodat het niet meer zichtbaar is.

Vloeistoffen toevoegen:

  • Schenk de gekneusde peperkorrels, cognac, Noilly Prat en de witte wijn over het konijn.

Braad in de oven:

  • Bedek de pan met aluminiumfolie en braad het konijn in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 1/2 uur.
  • Schakel de oven na 10 minuten terug naar 180°C.
  • Verwijder de folie de laatste 30 minuten om het spek knapperig te laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het konijn met in boter gestoofde groene kool en gekookte worteltjes.

Wijnadvies:

Dit gerecht gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Hun frisse en fruitige aroma's zullen de smaken van het konijn en de spek aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 510 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 40 g | Vet: 31 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Feestdagen etc Kerst