Konijn op Vlaamse wijze

Konijn op Vlaamse wijze

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ konijn of stukjes
  • ½ liter bruin bier
  • 1 ajuin
  • 1 blad laurier
  • wat tijm
  • peper
  • zout
  • een beetje bloem

Instructies

  • Draai het konijn in wat meel om.
  • Laat de ajuin in boter of olie glans bakken, maar toch goed bruin worden.
  • Smeer tijm, laurier, peper, zout en eventueel mosterd op de stukjes konijn en laat alles in ± 10 minuten goed bruin stoven.
  • Overgiet met bruin bier en laat dan nog een tijdje stoven tot het vlees gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met een gestoofde peer, een gekookt aardappel of met frieten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België