Konijnenpastei

Konijnenpastei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 konijn in stukken verdeeld
  • 250 g mager kalfsvlees
  • 250 g varkensvlees
  • 200 g vet spek
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl porto of madera
  • 1 glas cognac
  • peterselie
  • snufje dragon gedroogde
  • peper
  • zout

Voor de marinade

  • 2 dl witte wijn
  • 2 uien
  • teentje knoflook facultatief
  • 1 dozijn zwarte peperbollen
  • 1 bosje peterselie
  • 2 kruidnagels
  • zout

Instructies

  • Het konijn 2 dagen laten marineren met de wijn, de in rondjes gesneden uien, het gepelde knoflook, de specerijen en de takjes peterselie.
  • Leg het konijn nu in een kastrol, samen met het kalfs- en varkensvlees en met het spek.
  • Voeg er 1 dl witte wijn aan toe, met de marinade en laat gedurende 3 uren sudderen.
  • Bij halve kooktijd, er de cognac bijdoen, de porto en de dragon.
  • Het konijn ontbenen.
  • Dit gaat vrij gemakkelijk.
  • Indien niet, laat dan nog een weinig koken.
  • Al het vlees ruwweg hakken en goed vermengen.
  • Ferm samen kneden.
  • Deze bereiding opeen tassen in een terrein en overgieten met het kooknat.
  • Op gedurende 1 uur afgedekt in een middelmatig warme oven plaatsen.
  • Draai het deksel van het terrein om (de bolle kant naar beneden) en leg daarop een of ander gewicht.
  • Twee dagen in de koelkast bewaren alvorens op to dienen met augurken en uitjes.
  • Gameren met tuiltjes peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze pastei laat zich minstens 14 dagen bewaren in de koelkast.

Bijpassende wijn
een lichte wijn, beaujolais, corbiéres

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Wild
Feestdagen etc Kerst