Klassieke Koninginnesoep met Kip en Doperwten
Een klassieke, romige soep met stukjes kip en doperwten, afgemaakt met een vleugje peterselie en koffieroom. Een heerlijk en elegant voorgerecht
Equipment
- Garde of houten lepel
- soepkommen
Ingrediënten
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 liter kippenbouillon
- 100 gram gaar kip in kleine stukjes
- 50 gram diepvrieserwten
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- zout
- versgemalen peper
- ½ dl koffieroom
Instructies
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Roer de bloem erdoorheen en laat het geheel al roerend 2 minuten garen tot een lichtgele roux.
- Voeg, voortdurend roerend met een garde, de kippenbouillon in kleine scheutjes tegelijk toe.
- Blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat zonder klontjes.
- Voeg het gare kippenvlees, de diepvrieserwten en de gehakte peterselie toe aan de soep.
- Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
- Haal de pan van het vuur en roer de koffieroom erdoorheen.
- Laat de soep niet meer koken.
- Serveer de Koninginnesoep direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep gegarneerd met wat extra gehakte peterselie en een snufje versgemalen peper.Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Fino Sherry past goed bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g