Klassieke Koninginnesoep met Kip en Doperwten
Een klassieke, romige soep met stukjes kip en doperwten, afgemaakt met een vleugje peterselie en koffieroom. Een heerlijk en elegant voorgerecht
		
		
		
	Equipment
- Garde of houten lepel
 - soepkommen
 
Ingrediënten
- 35 gram boter
 - 35 gram bloem
 - 1 liter kippenbouillon
 - 100 gram gaar kip in kleine stukjes
 - 50 gram diepvrieserwten
 - 2 eetlepels gehakte peterselie
 - zout
 - versgemalen peper
 - ½ dl koffieroom
 
Instructies
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
 - Roer de bloem erdoorheen en laat het geheel al roerend 2 minuten garen tot een lichtgele roux.
 - Voeg, voortdurend roerend met een garde, de kippenbouillon in kleine scheutjes tegelijk toe.
 - Blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat zonder klontjes.
 - Voeg het gare kippenvlees, de diepvrieserwten en de gehakte peterselie toe aan de soep.
 - Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
 - Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
 - Haal de pan van het vuur en roer de koffieroom erdoorheen.
 - Laat de soep niet meer koken.
 - Serveer de Koninginnesoep direct.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep gegarneerd met wat extra gehakte peterselie en een snufje versgemalen peper.Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Fino Sherry past goed bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g
					