Kool in Bladerdeeg

Een realistische foto van kool in bladerdeeg, geserveerd op een rustiek keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De goudbruine, knapperige korst omhult een smaakvolle vulling van gebakken kool, ui en kruiden, zichtbaar door een keurig uitgesneden plak. De bladerdeeg heeft een glanzende afwerking door een lichte laag ei. Verse kruiden voegen kleur toe aan het gerecht. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra bladerdeeg en een schaaltje mosterd, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht creëert een warme en uitnodigende sfeer.

Kool in Bladerdeeg

Knapperig bladerdeeg gevuld met zachte kool, ui en gehakte eieren voor een verrassend hartig gerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 witte kool of klein hart van groene kool
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 500 g bladerdeeg
  • 60 g boter
  • 1 el olie
  • 1 kruidnagel
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Kook de eieren 10 minuten en hak ze fijn.
  • Snijd de kool in dunne reepjes en hak de ui fijn.
  • Verhit boter en olie en fruit de ui en kool 20-25 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng de gehakte eieren erdoor.
  • Rol het bladerdeeg uit tot twee rechthoeken.
  • Verdeel de koolvulling over één plak, laat 1 cm van de randen vrij.
  • Bedek met de tweede plak bladerdeeg en druk de randen stevig aan.
  • Prik gaatjes in de bovenkant en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Serveer lauw.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch