Kool in Bladerdeeg
Knapperig bladerdeeg gevuld met zachte kool, ui en gehakte eieren voor een verrassend hartig gerecht.
Ingrediënten
- 1 witte kool of klein hart van groene kool
- 4 eieren
- 1 ui
- 500 g bladerdeeg
- 60 g boter
- 1 el olie
- 1 kruidnagel
- Peper
- Zout
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Kook de eieren 10 minuten en hak ze fijn.
- Snijd de kool in dunne reepjes en hak de ui fijn.
- Verhit boter en olie en fruit de ui en kool 20-25 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout en meng de gehakte eieren erdoor.
- Rol het bladerdeeg uit tot twee rechthoeken.
- Verdeel de koolvulling over één plak, laat 1 cm van de randen vrij.
- Bedek met de tweede plak bladerdeeg en druk de randen stevig aan.
- Prik gaatjes in de bovenkant en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Serveer lauw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g