Een bord met Koreaanse Bulgogi, bestaande uit malse plakjes gemarineerd rundvlees in een zoete sojasaus. Het gerecht is gegarneerd met sesamzaadjes, takjes peterselie en daikonkers. Geserveerd met gestoomde witte rijst en verse slablaadjes in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten. Zacht natuurlijk licht benadrukt de glanzende textuur van het vlees en de kleurrijke garneringen.

Koreaanse Bulgogi (Gemarineerd Rundvlees in Zoete Saus)

Koreaanse Bulgogi, gemarineerd rundvlees in zoete saus, geserveerd met rijst en groenten.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
marineren 1 dag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 g runderlende
  • eetlepel suiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Voor de garnering:
  • Takjes peterselie
  • Fijngehakte daikonkers Japanse tuinkers

Instructies

  • Leg het vlees 45 minuten in de diepvries, leg het vervolgens 10 minuten op een werkplank en snijd het vlees dan met een zeer scherp mes in zo dun mogelijke vierkantjes van 5 cm.
  • Leg de gesneden stukjes in een kom en strooi er de suiker over.
  • Dek de kom af en zet het vlees ± 30 minuten op een koele plaats weg.
  • Voeg dan de sojasaus aan het vlees toe, samen met 1 eetlepel sesamolie, de knoflook, de zwarte peper en het sesamzaad.
  • Meng alles goed door elkaar, dek de kom af en laat het vlees in de koelkast minstens 24 uur marineren.
  • Verhit de rest van de sesamolie in een braadpan met dikke bodem en braad het gemarineerde vlees met de marinade naar smaak gaar.
  • Serveer het vlees op een grote voorverwarmde schaal of op afzonderlijke borden, gegarneerd met takjes peterselie en fijngehakte daikonkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Dit gemarineerde rundvlees is heerlijk met gestoomde rijst en groenten naar keuze. Rol het vlees op in een slablad met een beetje rijst en wat saus voor een authentieke Koreaanse ervaring.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de zoete en hartige smaken van de Bulgogi. Als je liever wit drinkt, probeer dan een frisse Riesling of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Korea
Extra aanwijzing Herfst / Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Sojavrij