Koreaanse Bulgogi Marinade

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 5 eetlepels lente-ui fijn gesneden
  • 4 theelepels knoflook uitgeperst
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 eetlepels sesamzout

Instructies

  • Mix alle ingrediënten in een kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze marinade is geschikt voor 1 kg vlees, bijvoorbeeld rundvlees, varkensvlees of kip.

Tips:

Gebruik deze smaakvolle marinade voor het marineren van vlees voor Bulgogi, een traditioneel Koreaans gerecht van dun gesneden vlees gemarineerd in een zoete en hartige saus. Laat het vlees minstens 2 uur marineren voor het beste resultaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Marinade
Land van herkomst Korea
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij