Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 20 ml water
- 25 g boter
- 50 g bloem
- 15 g maïsmeel
- Zout
- 1½ ei
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- 75 g krabvlees fijngesneden
Voor de saus:
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kwark
- 1 eetlepel pesto
- Peper / zout
Instructies
- Verwarm het water en de boter in een pan tot de boter gesmolten is.
- Voeg de bloem, maïsmeel en een snufje zout toe.
- Roer goed door tot er een deegbal ontstaat die van de pan loslaat.
- Haal de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen.
- Klop de eieren los en voeg ze geleidelijk toe aan het deeg, terwijl je blijft roeren, tot het deeg glad en glanzend is.
- Meng de fijngesneden krab en peterselie door het deeg.
- Verhit de friteuse tot 180°C.
- Schep met een lepel kleine hoeveelheden van het deeg in de friteuse en bak de beignets goudbruin en knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng voor de saus de mayonaise, kwark en pesto in een kom.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de krab beignets warm met de pesto-dip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de beignets met wat overgebleven stukjes krabvlees en fijngehakte blaadjes peterselie voor een feestelijke touch.
Deze krab beignets zijn perfect als hapje voor oudejaarsavond of als voorgerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Deze krab beignets zijn perfect als hapje voor oudejaarsavond of als voorgerecht voor een speciale gelegenheid. Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.