Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 kl oregano
- 2 laurierblad
- 500 ml runderfond
- 200 gram chorizo
- 2 bosui
- 1 rode paprika
- zout
- peterselie
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Haal het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is.
- Voeg dan de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe zodat deze kan ontzuren.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Voeg de fond, de oregano en de laurier toe en laat een kwartiertje pruttelen.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.
- Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
- Bak de chorizoblokjes in een droge hete koekenpan en voeg deze dan samen met de paprika en de bosui aan de soep toe.
- Laat nog even een paar minuten koken en serveer in borden.
- Garneer met een plukje peterselie.