Krieltjessalade met heilbot
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 kilo krielaardappeltjes in de schil
- zout
- 1 venkel
- 3 bosuitjes
- 75 g waterkers of veldsla
- 200 g gerookte heilbotfilet
- 7,5 g verse dille
- 200 ml honing-mosterddressing
- 125 ml zure room
Instructies
- Krieltjes schoonboenen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken.
- Intussen venkel schoonmaken en in flinterdunne plakjes schaven.
- Venkelgroen fijn hakken.
- In pan met ruim kokend water en zout venkel in ca. 2 minuten beetgaar koken.
- In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Waterkersblaadjes van stelen plukken. Heilbotfilet in reepjes snijden.
- Helft van dille fijn knippen.
- In schaal dressing losroeren met zure room, venkelgroen en fijngeknipte dille.
- Krieltjes, venkel, bosuitjes, waterkers en heilbot door dressing scheppen.
- Smaken minstens 30 minuten laten intrekken.
- Salade tussentijds nog eens voorzichtig omscheppen.
- Garneren met takjes dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
energie 325 kcal
eiwit 10 g
koolhydraten 33 g
vet 18 g
eiwit 10 g
koolhydraten 33 g
vet 18 g