Krieltjessalade met heilbot

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo krielaardappeltjes in de schil
  • zout
  • 1 venkel
  • 3 bosuitjes
  • 75 g waterkers of veldsla
  • 200 g gerookte heilbotfilet
  • 7,5 g verse dille
  • 200 ml honing-mosterddressing
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Krieltjes schoonboenen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken.
  • Intussen venkel schoonmaken en in flinterdunne plakjes schaven.
  • Venkelgroen fijn hakken.
  • In pan met ruim kokend water en zout venkel in ca. 2 minuten beetgaar koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Waterkersblaadjes van stelen plukken. Heilbotfilet in reepjes snijden.
  • Helft van dille fijn knippen.
  • In schaal dressing losroeren met zure room, venkelgroen en fijngeknipte dille.
  • Krieltjes, venkel, bosuitjes, waterkers en heilbot door dressing scheppen.
  • Smaken minstens 30 minuten laten intrekken.
  • Salade tussentijds nog eens voorzichtig omscheppen.
  • Garneren met takjes dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

energie 325 kcal
eiwit 10 g
koolhydraten 33 g
vet 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Vis
Land van herkomst Nederland