Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer

Geniet van deze heerlijk krokante gebakken cassave uit de airfryer, met een knoflook- en zoutmarinade die de smaken perfect doet uitkomen. Een geweldig bijgerecht of snack!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Diepvries zak voorgebakken cassave verkrijgbaar bij de toko
  • Zout naar smaak
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies

  • Zet de cassave op met water in een pan en voeg voldoende zout en een flinke theelepel knoflookpoeder toe.
  • Breng het water aan de kook en laat de cassave nog 4 minuten doorkoken nadat het water kookt.
  • Giet de cassave af en snijd deze in langwerpige stukken.
  • Verwijder de harde middendraad.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de cassave gedurende 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.
  • Schud de cassave om en verlaag de temperatuur naar 180°C.
  • Bak nog eens 5 minuten.
  • Schud opnieuw om en bak de cassave nog eens 5 minuten op 165°C, totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht.
  • Serveer direct en geniet van de krokante buitenkant met een zachte, smaakvolle binnenkant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende rosé.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g | Zout: 1 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Groenten / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch