Krokante amandelbiscotti uit Italië

Krokante amandelbiscotti uit Italië

Knapperige Italiaanse biscotti met hele amandelen, dubbelgebakken voor extra crunch. Heerlijk bij koffie of als dessertkoekje.
Porties: 42
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram hele blanke amandelen
  • 2 theelepels vanille-essence
  • 200 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Vet twee bakplaten in en bestuif ze met bloem.
  • Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • Klop de eieren en vanille-essence door elkaar.
  • Roer het eimengsel door het bloemmengsel tot een kleverig deeg ontstaat.
  • Kneed de amandelen door het deeg.
  • Verdeel het deeg in twee porties.
  • Vorm van elke portie een platte rol van 25 cm lang en 5 cm breed.
  • Leg de rollen op de bakplaten.
  • Bak ze 35 tot 40 minuten tot ze lichtgeel zijn.
  • Haal uit de oven en leg op een plank.
  • Snijd ze direct in plakken van 1 cm dik.
  • Leg de plakjes op de bakplaat.
  • Bak ze 10 tot 15 minuten.
  • Keer de biscotti om.
  • Bak nogmaals 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Bewaar in een goed afsluitbare trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een espresso of als knapperige aanvulling op een bolletje citroensorbet.
Wijnadvies:

Lekker met een glas Vin Santo of een dessertwijn zoals Moscato d’Asti.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Snack / Tussendoortje / Zuivel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden