Krokante amandelbiscotti uit Italië
Knapperige Italiaanse biscotti met hele amandelen, dubbelgebakken voor extra crunch. Heerlijk bij koffie of als dessertkoekje.
Ingrediënten
- ¼ theelepel zout
- 100 gram hele blanke amandelen
- 2 theelepels vanille-essence
- 200 gram zeer fijne kristalsuiker
- 300 gram bloem
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Vet twee bakplaten in en bestuif ze met bloem.
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Klop de eieren en vanille-essence door elkaar.
- Roer het eimengsel door het bloemmengsel tot een kleverig deeg ontstaat.
- Kneed de amandelen door het deeg.
- Verdeel het deeg in twee porties.
- Vorm van elke portie een platte rol van 25 cm lang en 5 cm breed.
- Leg de rollen op de bakplaten.
- Bak ze 35 tot 40 minuten tot ze lichtgeel zijn.
- Haal uit de oven en leg op een plank.
- Snijd ze direct in plakken van 1 cm dik.
- Leg de plakjes op de bakplaat.
- Bak ze 10 tot 15 minuten.
- Keer de biscotti om.
- Bak nogmaals 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat volledig afkoelen.
- Bewaar in een goed afsluitbare trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een espresso of als knapperige aanvulling op een bolletje citroensorbet. Wijnadvies:
Lekker met een glas Vin Santo of een dessertwijn zoals Moscato d’Asti.
Serveer met een espresso of als knapperige aanvulling op een bolletje citroensorbet. Wijnadvies:
Lekker met een glas Vin Santo of een dessertwijn zoals Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories: 75 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 7 g