Krokante Banketletter met Amandelspijs
Deze knapperige banketletter met romige amandelspijs is een heerlijke Sinterklaaslekkernij. Perfect om te serveren bij een kop warme chocolademelk!
Equipment
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries
- 600 g amandelspijs
- 2 eieren losgeklopt
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels slagroom
- Bloem voor bestuiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien.
- Maak het amandelspijs los in een kom en kneed met 1 losgeklopt ei, citroensap en slagroom tot een smeuïg mengsel.
- Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem.
- Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een dunne lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang.
- Vorm van het amandelspijs een rol die iets korter is dan de deeglap.
- Leg de spijsrol in het midden van de deeglap en vouw het deeg eromheen.
- Bestrijk de randen met water en plak ze goed dicht.
- Sluit ook de uiteinden.
- Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat en vorm een letter, bijvoorbeeld de ‘S’ van Sint.
- Bestrijk de letter met het overgebleven losgeklopte ei.
- Bak de banketletter in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm of verwarm later opnieuw op 175°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de banketletter met een kop warme chocolademelk of een glas speculaaslikeur.Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Cream Sherry past perfect bij dit feestelijke gebak.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 20 g