Krokante Gebakken Aardappels met Gekarameliseerde Uien

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel olie
  • 2 takjes peterselie fijngeknipt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Smelt de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uienringen in 10 minuten zachtjes lichtbruin.
  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van ½ cm dik en was ze.
  • Dep de plakjes droog met een theedoek of keukenpapier.
  • Schep de uiringen op een bord.
  • Voeg de olie toe aan het bakvet in de pan en laat deze heet worden.
  • Verdeel de aardappelplakjes over de pan en laat ze afgedekt op matig vuur in 10 minuten bijna gaar worden.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de gebakken uienringen toe en bak de aardappels nog 5-10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de aardappels met zout en peterselie.
  • Serveer de gebakken aardappels als bijgerecht, bijvoorbeeld bij tartaartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken aardappels met een frisse salade of groenten naar keuze.

Wijnadvies:

Deze gebakken aardappels gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch