Krokante Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus

Maak deze krokante gebakken visfilets met een pittige tartaarsaus voor een heerlijke maaltijd!
Porties: 3
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg visfilets
  • 2 stuks eieren
  • 1 bord meel
  • 1 bord paneermeel
  • Naar smaak peper
  • Naar smaak zout
  • 200 ml mayonaise
  • 2 stuks sjalotten fijngehakt
  • 2 à 3 stuks augurken fijngehakt
  • 1 scheut Worcestersaus
  • 1 eetlepel peterselie gehakt
  • 1 eetlepel bieslook gehakt

Instructies

  • Kluts de eieren met een beetje peper en zout in een diep bord.
  • Zet drie borden naast elkaar: één met meel, één met het eimengsel, en één met paneermeel.
  • Haal de visfilets eerst door het meel, schud overtollig meel af.
  • Doop de visfilets in het eimengsel en daarna in het paneermeel.
  • Druk het paneermeel goed aan en schud overtollig paneermeel af.
  • Plaats de gepaneerde visfilets op een schotel en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit de frituurpan tot 180°C.
  • Bak de visfilets tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Voor de tartaarsaus: meng de fijngehakte sjalotten, augurken, peterselie, bieslook en Worcestersaus door de mayonaise.
  • Breng de tartaarsaus op smaak met peper.
  • Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en gebakken aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse Muscadet om de smaken van de vis te complementeren..

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Lunch / Vis
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Pescatarian