Krokante Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus
Maak deze krokante gebakken visfilets met een pittige tartaarsaus voor een heerlijke maaltijd!
Equipment
- diep bord
- schotel
- Visklem
- Weegschaal
Ingrediënten
- 1 kg visfilets
- 2 stuks eieren
- 1 bord meel
- 1 bord paneermeel
- Naar smaak peper
- Naar smaak zout
- 200 ml mayonaise
- 2 stuks sjalotten fijngehakt
- 2 à 3 stuks augurken fijngehakt
- 1 scheut Worcestersaus
- 1 eetlepel peterselie gehakt
- 1 eetlepel bieslook gehakt
Instructies
- Kluts de eieren met een beetje peper en zout in een diep bord.
- Zet drie borden naast elkaar: één met meel, één met het eimengsel, en één met paneermeel.
- Haal de visfilets eerst door het meel, schud overtollig meel af.
- Doop de visfilets in het eimengsel en daarna in het paneermeel.
- Druk het paneermeel goed aan en schud overtollig paneermeel af.
- Plaats de gepaneerde visfilets op een schotel en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit de frituurpan tot 180°C.
- Bak de visfilets tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Voor de tartaarsaus: meng de fijngehakte sjalotten, augurken, peterselie, bieslook en Worcestersaus door de mayonaise.
- Breng de tartaarsaus op smaak met peper.
- Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en gebakken aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Muscadet om de smaken van de vis te complementeren..
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 2 g