Krokante Kaasplakken

Een rustieke houten tafel met krokante kaasplakken, vers gebakken tot goudbruin. De kaasplakken zijn mooi lichtbruin aan de buitenkant en liggen op een bord, omringd door enkele garneringen. De zachte natuurlijke verlichting benadrukt de krokante textuur van de kaas.

Krokante Kaasplakken

Snel en makkelijk te bereiden krokante kaasplakken, perfect als snack of bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 4 plakken belegen kaas 1 cm dik
  • Peper
  • Tabasco optioneel
  • Zout

Instructies

  • Klop het ei in een diep bord los met zout en peper.
  • Wentel de plakken kaas eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  • Laat dit laagje even opstijven en herhaal het zo nodig.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan, bak de plakken kaas in ± 1 minuut aan iedere kant bruin en serveer ze direct.
  • Voeg tabasco toe aan het ei voor extra pit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade of als onderdeel van een kaasplankje.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Snack / Tapas
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden