Krokante Karbonades met Romige 4-Kazensaus

Een rustieke houten tafel met goudbruin gebakken krokante karbonades, rijkelijk overgoten met een romige vierkazen saus. De karbonades zijn knapperig en gegarneerd met verse kruiden. Ernaast worden aardappelpuree en sperziebonen geserveerd. De achtergrond toont een knusse keuken met warme, natuurlijke verlichting.

Krokante Karbonades met Romige 4-Kazensaus

Deze krokante schouderkarbonades met een romige 4-kazensaus zorgen voor een smaakvolle maaltijd die heerlijk combineert met aardappelen en groenten.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • Diepe borden (voor paneerstation)

Ingrediƫnten

  • 1 ei M
  • 30 gram paneermeel
  • 4 schouderkarbonades
  • 3 eetlepels vloeibare bakboter
  • 1 zakje 4-kazensaus Maggi of huismerk
  • 1 eetlepel bieslook geknipt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Klop het ei los in een diep bord met peper en zout naar smaak.
  • Strooi het paneermeel in een ander diep bord.
  • Wentel de karbonades eerst door het eimengsel en druk ze vervolgens goed aan in het paneermeel.
  • Verhit de bakboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de karbonades aan beide kanten goudbruin.
  • Temper het vuur en laat de karbonades in ongeveer 15 minuten gaar bakken.
  • Bereid intussen de 4-kazensaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de karbonades met de saus eroverheen.
  • Bestrooi met vers geknipte bieslook voor extra smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.

Wijnadvies:

Een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de rijke 4-kazensaus en het malse varkensvlees.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 40 g | Vet: 37 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden