Krokante Kipnuggets

Krokante Kipnuggets

Krokante Kipnuggets

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 5 el fijn paneermeel
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets elk in 4-6 stukken gesneden

Instructies

  • Doe het losgeklopte ei in een kleine kom en kruid het met zout en peper.
  • Meng in een aparte kom het paneermeel en de olie tot een los, kruimelig mengsel - het moet vrij droog blijven.
  • Dep de stukken kip zorgvuldig droog met keukenpapier.
  • Dompel elk stuk onder in het ei en laat ze 10 minuten staan.
  • Laat ze vervolgens uitlekken en wentel ze door het paneermeelmengsel, zodat elk stuk kip rondom goed bedekt is.
  • Leg de gepaneerde kipstukken in het mandje van de airfryer.
  • Zorg ervoor dat de stukken kip elkaar niet raken, zodat ze aan alle kanten knapperig kunnen worden.
  • Doe dit indien nodig in porties.
  • Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 12 minuten.
  • De kip is klaar als het midden niet langer roze is en een in het midden ingestoken thermometer een temperatuur van ten minste 75 °C aangeeft.
  • Serveer de krokante kipnuggets warm of koud met een heerlijke dipsaus naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze krokante kipnuggets met een smakelijke dipsaus zoals honing-mosterd, barbecuesaus of zoete chilisaus. Ze zijn perfect als hapje op feestjes of als voorgerecht voor een maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 13 g | Zout: 1 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Kip / Voorgerechten / Warme hapjes