Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 2 kommen
- Kleine kom
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 eieren losgeklopt
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 5 el fijn paneermeel
- 2 el plantaardige olie
- 4 kipfilets elk in 4-6 stukken gesneden
Instructies
- Doe het losgeklopte ei in een kleine kom en kruid het met zout en peper.
- Meng in een aparte kom het paneermeel en de olie tot een los, kruimelig mengsel - het moet vrij droog blijven.
- Dep de stukken kip zorgvuldig droog met keukenpapier.
- Dompel elk stuk onder in het ei en laat ze 10 minuten staan.
- Laat ze vervolgens uitlekken en wentel ze door het paneermeelmengsel, zodat elk stuk kip rondom goed bedekt is.
- Leg de gepaneerde kipstukken in het mandje van de airfryer.
- Zorg ervoor dat de stukken kip elkaar niet raken, zodat ze aan alle kanten knapperig kunnen worden.
- Doe dit indien nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 12 minuten.
- De kip is klaar als het midden niet langer roze is en een in het midden ingestoken thermometer een temperatuur van ten minste 75 °C aangeeft.
- Serveer de krokante kipnuggets warm of koud met een heerlijke dipsaus naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze krokante kipnuggets met een smakelijke dipsaus zoals honing-mosterd, barbecuesaus of zoete chilisaus. Ze zijn perfect als hapje op feestjes of als voorgerecht voor een maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 13 g | Zout: 1 g | Sugar: 0 g