Krokante pastinaakbeignets met koriander
Deze krokante pastinaakbeignets met een vleugje koriander zijn heerlijk als bijgerecht of voorgerecht. Serveer met appelchutney voor extra smaak.
Equipment
- kookpan
- vijzel
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 1 dl kookvocht
- 1 ei
- 300 g pastinaak
- ½ tl zout
- 1 tl korianderzaad of ½ tl korianderpoeder ketoembar
- Beetje bloem om te bestuiven
- Olie om in te bakken
Instructies
- Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in plakken van ½ à 1 cm dik.
- Kook de plakken in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Klop het ei los en meng met het kookvocht en het zout.
- Vijzel de korianderzaden en roer samen met de bloem door het eimengsel.
- Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
- Controleer of het beslag dik-vloeibaar is, voeg indien nodig extra kookvocht toe.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Haal de pastinaakplakken door een beetje bloem en daarna door het beslag.
- Bak ze aan beide zijden in een paar minuten lichtbruin op middelhoog vuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met een lepeltje zelfgemaakte appelchutney als frisse tegenhanger. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Heerlijk met een lepeltje zelfgemaakte appelchutney als frisse tegenhanger. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 4 g