Krokante pastinaakbeignets met koriander

Krokante pastinaakbeignets met koriander

Deze krokante pastinaakbeignets met een vleugje koriander zijn heerlijk als bijgerecht of voorgerecht. Serveer met appelchutney voor extra smaak.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 1 dl kookvocht
  • 1 ei
  • 300 g pastinaak
  • ½ tl zout
  • 1 tl korianderzaad of ½ tl korianderpoeder ketoembar
  • Beetje bloem om te bestuiven
  • Olie om in te bakken

Instructies

  • Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in plakken van ½ à 1 cm dik.
  • Kook de plakken in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Klop het ei los en meng met het kookvocht en het zout.
  • Vijzel de korianderzaden en roer samen met de bloem door het eimengsel.
  • Laat het beslag tenminste een half uur rusten.
  • Controleer of het beslag dik-vloeibaar is, voeg indien nodig extra kookvocht toe.
  • Verhit olie in een koekenpan.
  • Haal de pastinaakplakken door een beetje bloem en daarna door het beslag.
  • Bak ze aan beide zijden in een paar minuten lichtbruin op middelhoog vuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met een lepeltje zelfgemaakte appelchutney als frisse tegenhanger.
Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch