Krokante scholfilet met stoomgroenten

Krokante scholfilet met stoomgroenten

AllerHande 2006
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 300 g rijst
  • 4 scholfilets ontdooid
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • 2 pakken stoomgroenten broccoli, wortel, doperwten
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 citroen

Instructies

  • ook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de scholfilets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het verkruimelde beschuitkruim.
  • Stoom de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde visfilets in 3-5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Als de koekenpan niet groot genoeg is, bak dan de vis in twee keer.
  • Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de gedroogde dille door de gekookte rijst.
  • Serveer de krokant gebakken visfilets met een schijfje citroen en de gestoomde groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Leg de vis de avond ervoor in de koelkast om te ontdooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken