Krokante scholfilet met stoomgroenten
AllerHande 2006
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediƫnten
- 300 g rijst
- 4 scholfilets ontdooid
- 5 eetlepels bloem
- 1 ei losgeklopt
- 2 beschuiten verkruimeld
- 2 pakken stoomgroenten broccoli, wortel, doperwten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 theelepels gedroogde dille
- 1 citroen
Instructies
- ook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Dep de scholfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de scholfilets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het verkruimelde beschuitkruim.
- Stoom de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde visfilets in 3-5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Als de koekenpan niet groot genoeg is, bak dan de vis in twee keer.
- Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie.
- Roer de gedroogde dille door de gekookte rijst.
- Serveer de krokant gebakken visfilets met een schijfje citroen en de gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de vis de avond ervoor in de koelkast om te ontdooien.