Krokante tofu met pittige groentenmix
Een snel en smaakvol gerecht met knapperige tofu, gebakken groenten en een pittige toets – perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Equipment
- antiaanbakpan
- Diepe pan met dikke bodem
- keukenpapier
- Tang of schuimspaan
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 100 g snijbietblad of spinazie
- 100 g tofu in dobbelstenen gesneden
- 4 paddestoelen gesneden
- ½ rode paprika zonder zaden, gesneden
- 1 snufje chilivlokken
- Zonnebloemolie om te frituren
Instructies
- Verhit zonnebloemolie in een diepe pan tot een broodkruimel begint te knispen.
- Bak de tofu 2-3 minuten tot goudkleurig en knapperig.
- Laat de tofu uitlekken op keukenpapier.
- Verhit olijfolie in een antiaanbakpan.
- Bak de chilivlokken 1-2 minuten.
- Voeg de paprika toe en laat 2-3 minuten stoven.
- Voeg de spinazie of snijbiet en de paddestoelen toe en kook tot ze geslonken zijn.
- Voeg de gebakken tofu toe en verwarm kort mee.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse koriander of sesamzaadjes voor extra smaak en textuur. Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.
Garneer met verse koriander of sesamzaadjes voor extra smaak en textuur. Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 14 g | Vet: 21 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 2 g
