Krokante Tortillachips met Geroosterde Kip, Witte Bonen Dip en Komkommersalade

Krokante Tortillachips met Geroosterde Kip, Witte Bonen Dip en Komkommersalade

Een heerlijke combinatie van krokante tortillachips, perfect gekruide geroosterde kippenboutjes, romige witte bonen dip en een frisse komkommersalade. Ideaal voor een gezellige maaltijd vol smaak en textuur.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote wraptortilla's
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 4 kippenboutjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Zout
  • Peper
  • 1 pot witte bonen 330 g
  • 2 takjes koriander
  • 100 ml olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de 3 wraptortilla's in punten en haal ze door een mengsel van 50 ml zonnebloemolie, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel paprikapoeder.
  • Bak de tortillachips in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven.
  • Kook de kippenboutjes 5 minuten voor en dep ze droog.
  • Wrijf de kippenboutjes in met een mengsel van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, een snuf cayennepeper, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel komijnzaad, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel zout.
  • Rooster de kippenboutjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin in de oven, keer ze regelmatig om.
  • Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze samen met 1 teen knoflook, een paar takjes koriander, 3 eetlepels olijfolie en de rasp van ½ limoen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de komkommer fijn en meng met ½ gesnipperde rode ui, 1 fijngehakte rode peper en 2 eetlepels fijngesneden koriander.
  • Maak een dressing van het sap van 1 limoen, 50 ml olijfolie en een snufje zout en schep dit door de komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met de knapperige tortillachips, dipsaus en komkommersalade.
 

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc die goed past bij de pittige en frisse smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dip / Hoofdgerechten / Kip / Salade / Tortilla
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Herfst / Zomer