Krokante Zalmkroketten of Garnalenkroketten
Heerlijke krokante kroketten gemaakt met zalm of garnalen, perfect voor een borrel of als voorgerecht. Deze krokante lekkernijen zijn eenvoudig te maken in de Airfryer en ideaal voor iedereen die houdt van een knapperige buitenkant en een smaakvolle binnenkant. Perfect te combineren met zelfgemaakte knoflook-mayonaise en frietjes van knolselderij of pastinaak!
Equipment
- Bord
- diep bord
- schaaltje
Ingrediënten
- 1 blikje roze zalm circa 200 gram uitgelekt, of 200 gram Hollandse garnaaltjes
- 1 ei los geklopt
- 1 eetlepel verse dille
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- 1 eetlepel geraspte geitenkaas (oud)
- Paneermeel van boekweitmeel of ½ verpakking boekweitcrackers of kastanjecrackers
- Vers gemalen peper
Instructies
- Maak de zalm of garnalen met een vork fijn in een schaaltje.
- Meng het ei, de kaas en de verse kruiden erdoor.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng in een ander bord of schaaltje de paneermeel of verkruimelde crackers met het zout.
- Vorm van het mengsel 8 kroketjes en rol deze door het paneermeel.
- Bak de kroketten in de Airfryer 9 minuten op 180°C.
- Blijf erbij en haal ze eruit wanneer ze knapperig zijn.
- Voedingswaarden (per kroket, geschat)
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Kies voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio om de krokante kroketten te complementeren. Deze wijnen passen goed bij de subtiele smaken van zalm en garnalen.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g