Kruidenbouillon met Fijne Omeletreepjes
Ingrediënten
- 1 ei
- ½ eetlepel gemalen Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel melk
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 worteltjes
- 30 g verse peterselie
- 12½ g verse bieslook
- 2 takjes tijm
- 380 ml vleesfond zonder toegevoegde suikers
- 100 ml droge witte wijn
- 1 tablet kruidenbouillon zonder toegevoegde suikers
- ½ eetlepel citroensap
Instructies
Voorbereiding Omelet:
- Klop in een kom het ei los met de Parmezaanse kaas, melk, zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Giet het eiermengsel in de pan en laat het uitvloeien tot een dunne omelet.
- Bak deze in ongeveer 3 minuten gaar, halverwege keren.
- Rol de omelet op, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.
Bereiding Bouillon:
- Schil en snijd de worteltjes in piepkleine blokjes.
- Hak de peterselie, bieslook en tijm fijn.
- Breng in een pan 400 ml water aan de kook samen met de vleesfond en witte wijn.
- Verkruimel de bouillontablet boven de pan en roer tot deze is opgelost.
- Voeg de wortelblokjes toe en kook ongeveer 1 minuut.
- Roer de gehakte kruiden erdoor en warm nog ongeveer 1 minuut mee.
- Breng de bouillon op smaak met citroensap, zout en peper.
Serveren:
- Verdeel de omeletreepjes over vier diepe borden.
- Schenk de hete bouillon erover en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met soepstengels voor extra crunch. Voor een vegetarische variant kan de vleesfond vervangen worden door groentefond.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij deze lichte kruidenbouillon.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 1 mg