Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Kruidenbouillon met Fijne Omeletreepjes-Receptenplein.nl

Kruidenbouillon met Fijne Omeletreepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • ½ eetlepel gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 worteltjes
  • 30 g verse peterselie
  • 12½ g verse bieslook
  • 2 takjes tijm
  • 380 ml vleesfond zonder toegevoegde suikers
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 tablet kruidenbouillon zonder toegevoegde suikers
  • ½ eetlepel citroensap

Instructies

Voorbereiding Omelet:

  • Klop in een kom het ei los met de Parmezaanse kaas, melk, zout en peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Giet het eiermengsel in de pan en laat het uitvloeien tot een dunne omelet.
  • Bak deze in ongeveer 3 minuten gaar, halverwege keren.
  • Rol de omelet op, laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.

Bereiding Bouillon:

  • Schil en snijd de worteltjes in piepkleine blokjes.
  • Hak de peterselie, bieslook en tijm fijn.
  • Breng in een pan 400 ml water aan de kook samen met de vleesfond en witte wijn.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de pan en roer tot deze is opgelost.
  • Voeg de wortelblokjes toe en kook ongeveer 1 minuut.
  • Roer de gehakte kruiden erdoor en warm nog ongeveer 1 minuut mee.
  • Breng de bouillon op smaak met citroensap, zout en peper.

Serveren:

  • Verdeel de omeletreepjes over vier diepe borden.
  • Schenk de hete bouillon erover en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met soepstengels voor extra crunch. Voor een vegetarische variant kan de vleesfond vervangen worden door groentefond.

Wijnadvies:

Een lichte en frisse droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij deze lichte kruidenbouillon.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 1 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Ei / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm / Suikervrij / Tarwevrij