Kruidig Gehakt Gevulde Courgettes
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 400 g rundergehakt
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g couscous
- 100 g rozijnen
- ½ zakje verse munt fijngesneden
Instructies
- Verwarm de barbecue voor.
- Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op ½ cm van de wand.
- Meng het gehakt met chilipoeder, kaneel, zout, peper, couscous, rozijnen en fijngesneden munt.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Vul de helft van de courgettehelften met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
- Leg de andere courgettehelften er weer op, zodat het lijkt alsof je een hele courgette hebt.
- Steek eventueel elk stuk vast met een cocktailprikker en verpak het in aluminiumfolie.
- Leg de courgettepakketjes op het rooster van de barbecue, ongeveer 10 cm boven de gloeiende houtskool, en rooster ze in 15-20 minuten rondom gaar.
- Keer ze regelmatig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Malbec of een Syrah past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 27 g | Vet: 17 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g