Kruidig kerriegehakt met mango, amandelen en koriander
Een verrassend kruidig gehaktgerecht met amandelen, mango en koriander in een romige saus. Heerlijk met rijst en gestoofde spinazie.
Equipment
- maatbeker
Ingrediënten
- ½ el koriander gedroogd
- 1 el bloem
- 1 el kerriepoeder
- 1 el mangochutneyvocht
- 1 mango
- 1 sinaasappel sap van ½
- 2 el crème fraîche
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 400 g gehakt
- 50 g amandelen
- 250 ml kippenbouillon
- Boter om in te bakken
- Verse koriander of peterselie voor garnering
Instructies
- Meng het gehakt met kerriepoeder, knoflook, amandelen en koriander.
- Verhit boter in een pan en bak het gehaktmengsel rul.
- Snijd de mango in blokjes en de sjalotjes in achten.
- Stoof de mango en sjalotten mee met het gehakt.
- Voeg de kippenbouillon, sinaasappelsap en mangochutneyvocht toe.
- Roer de bloem los met de crème fraîche en voeg toe aan de pan.
- Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt.
- Garneer met verse koriander of peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met basmatirijst en gestoofde spinazie voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse witte wijn zoals een Riesling of een lichte Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories: 387 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 24 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g