Kruidig konijn op mediterrane wijze

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gr Italiaanse kruidenmix verse
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 gedroogde tomaten in olie
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 6 ansjovisfilets blikje
  • 4 konijnenbouten
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel oregano
  • 2 dl droge witte wijn
  • 15 gr basilicum verse

Instructies

  • Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden.
  • Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken.
  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Halve citroen uitpersen.
  • Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden.
  • Konijnenbouten licht bestrooien met bloem.
  • In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien.
  • Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper.
  • In bakvet sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Verse kruiden en oregano toevoegen.
  • Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren.
  • Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.
  • Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen.
  • Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren.
  • Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum.
  • Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 29 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Macedonië