Kruidig konijn op mediterrane wijze
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 20 gr Italiaanse kruidenmix verse
- 3 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 4 gedroogde tomaten in olie
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 6 ansjovisfilets blikje
- 4 konijnenbouten
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 1 theelepel oregano
- 2 dl droge witte wijn
- 15 gr basilicum verse
Instructies
- Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden.
- Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken.
- Citroen schoonboenen, schil fijn raspen.
- Halve citroen uitpersen.
- Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden.
- Konijnenbouten licht bestrooien met bloem.
- In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien.
- Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper.
- In bakvet sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten bakken.
- Verse kruiden en oregano toevoegen.
- Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren.
- Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.
- Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen.
- Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren.
- Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum.
- Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 29 g | Vet: 17 g