Kruidige Bonski Kip

Een smakelijk en uitnodigend bord met Bonski Kip, met goudbruine drumsticks geglazuurd in een rijke, plakkerige saus van ketjap, sambal en bruine suiker. Het gerecht wordt geserveerd met luchtige witte rijst en frisse komkommerslices. De setting toont een warme, informele eettafel met kleine schaaltjes sambal en ketjap, wat zorgt voor een troostrijke en appetijtelijke sfeer, perfect voor een familiemaaltijd.

Kruidige Bonski Kip

Pittige Bonski Kip: perfect in combinatie met rijst en frisse komkommer.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ pakje boter
  • 6 drumsticks
  • 3 grote uien
  • 2 theelepels sambal
  • Grote scheut ketjap
  • 1 theelepel knoflook
  • 10 eetlepels donkerbruine suiker
  • Rijst

Instructies

  • Verhit de boter in een grote pan en laat het goed bruin worden.
  • Bestrooi de drumsticks met peper en royaal zout.
  • Bak de drumsticks knapperig bruin en haal ze uit de pan.
  • Snijd de uien in grote stukken en voeg ze toe aan de pan.
  • Voeg sambal, ketjap, knoflook en bruine suiker toe en meng alles goed.
  • Doe de drumsticks terug in de pan en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen.
  • Serveer met rijst en komkommer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 30 g | Vet: 21 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië / Oosters
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch