Kruidige Brioche: Luxe Brood met Verse Kruiden

Een goudbruin briochebrood met een luchtige textuur en knapperige korst, geserveerd op een rustieke keramische schaal. Het brood is subtiel gegarneerd met verse kruiden zoals peterselie, dille en kervel, met een klein schaaltje romige boter ernaast. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍞🌿✨

Kruidige Brioche: Luxe Brood met Verse Kruiden

Een luchtig en rijk briochebrood met een verfijnde mix van verse kruiden. Perfect voor een luxe ontbijt, brunch of als smaakvol bijgerecht!
Porties: 6
inclusief rijstijd en bakken 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje droge gist 7 gram
  • 500 gram gezeefde bloem
  • 30 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 6 eieren losgeklopt
  • 300 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels gemengde groene kruiden peterselie, dille, kervel
  • 1 fijngeraspte ui
  • Peper en zout

Instructies

  • Los de gist op in 3 eetlepels lauw water.
  • Meng de gezeefde bloem, suiker en zout in een kom.
  • Voeg het opgeloste gistmengsel toe.
  • Roer de eieren, twee tegelijk, door het mengsel.
  • Voeg de boter op kamertemperatuur toe en meng goed tot een elastisch deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.
  • Sla de lucht uit het deeg met een deegroller.
  • Vet de briochevorm in en bestuif deze met bloem.
  • Vorm het deeg tot een bol en plaats het in de vorm.
  • Laat het deeg nog eens 2 uur rijzen op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de brioche in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Bestrijk de bovenkant van het brood direct uit de oven met water.
  • Laat de brioche volledig afkoelen voordat je het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer het briochebrood licht geroosterd met gezouten boter of als luxe aanvulling bij een brunchbuffet.
Wijnadvies:
Combineer dit kruidige briochebrood met een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Brood / Ontbijt
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente