Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
- Keukenkwast
Ingrediënten
- 1 hele kip van 1 5 kg
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 citroen
- 4 tl gedroogde gemengde kruiden
- Olijfolie bakspray
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C gedurende 10 minuten.
- Dep de kip zorgvuldig droog met keukenpapier.
- Bestrooi zowel de binnen- als buitenkant met zout en peper en stop de hele citroen in de holte van de kip.
- Wrijf de kip vervolgens rondom in met de gedroogde gemengde kruiden.
- Plaats de kip met de borstzijde naar beneden in het mandje van de airfryer.
- Als de kip niet goed past, breek dan indien nodig de ruggengraat zodat deze in de airfryer past.
- Stel de timer in op 30 minuten.
- Bespuit de kip in de airfryer gelijkmatig met de olijfolie bakspray.
- Na 30 minuten, draai de kip om en bak nog eens 15-30 minuten aan de andere kant, afhankelijk van de grootte van de kip.
- De kip is gaar wanneer een vleesthermometer in het dikste deel van de dij een temperatuur van 75 °C aangeeft en er helder vocht uit het vlees loopt.
- Laat de kip 10 minuten rusten alvorens te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kruidige kip gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 42 g | Vet: 22 g | Zout: 2 g | Sugar: 0 g