Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 6 hardgekookte eieren
- 1 ei om te bestrijken
- 4 sneetjes oud wit brood verkruimeld
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte oregano
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 6 prikkers geweekt in water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C boven-/onderwarmte en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in 6 gelijke vierkanten.
- Laat de hardgekookte eieren schrikken in ijskoud water en pel ze direct.
- Meng de verkruimelde broodkruimels met de fijngehakte kruiden, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom.
- Schep een lepel van het mengsel op elk vierkant bladerdeeg en leg hierop een gepeld ei.
- Vouw de tegenovergestelde punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en steek ze vast met een prikker.
- Bestrijk het bladerdeeg met geklopt ei en kruid het met peper en zout.
- Bak de gebakjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de eieren in bladerdeeg net voor het opdienen op een bedje van sla om te voorkomen dat het bladerdeeg vochtig wordt.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze kruidige ei-in-bladerdeeg gebakjes.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Sugar: 2 g