Kruidige Gehakt Pindasaus

Gehakt in romige pindasaus, geserveerd op een kleurrijke schaal, gegarneerd met rode peper, koriander en een partje limoen.

Kruidige Gehakt Pindasaus

Een rijke en kruidige pindasaus met gehakt, perfect als bijgerecht bij rijst of noedels. Een heerlijke smaakexplosie op tafel!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden
  • 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g rundergehakt
  • 3 theelepels kruidenmix gehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel gemberwortel

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de kruidige gehakt pindasaus met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Viognier past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Herfst