Kruidige Gehakt Pindasaus
Een rijke en kruidige pindasaus met gehakt, perfect als bijgerecht bij rijst of noedels. Een heerlijke smaakexplosie op tafel!
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 1 ui fijngesneden
- 1 Spaanse peper zaadjes verwijderd, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel olie
- 250 g rundergehakt
- 3 theelepels kruidenmix gehakt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 6 eetlepels pindakaas
- 2 dl melk
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel citroensap
- ½ theelepel gemberwortel
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de kruidige gehakt pindasaus met gestoomde rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Viognier past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g