Kruidige Groentebouillon
Geniet van deze smaakvolle pittige bouillon met verse groenten als een opwarmend en voedzaam gerecht!
Ingrediënten
- 2 bosuitjes in dunne plakjes gesneden
- ½ bloemkool in kleine roosjes
- 1 paksoi in dunne repen gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 2 eetlepels groene currypasta bijvoorbeeld van Conimex
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden bosuitjes en knoflook toe en bak ze kort tot ze lichtbruin en geurig zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes, paksoi en paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze iets zachter worden.
- Voeg de tuinkruidenbouillonblokjes en groene currypasta toe aan de pan.
- Giet 1 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de bouillon 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
- Proef en voeg indien nodig extra zout of kruiden toe naar smaak.
- Serveer de pittige groentebouillon warm als een heerlijk en gezond voorgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g