Kruidige Indiase Gehaktballen met Kerrie en Chili

Kruidige Indiase gehaktballen, goudbruin gebakken en op smaak gebracht met kerrie en chili, geserveerd op een kleurrijk bord met verse kruiden en een schaaltje currysaus.

Kruidige Indiase Gehaktballen met Kerrie en Chili

Deze kruidige Indiase gehaktballen met kerrie en een vleugje chili zorgen voor een explosie van smaken. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met rijst of naan.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 50 g boter
  • 100 ml melk
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 klein chilipepertje fijngehakt (zonder zaadjes)
  • 1 sneetje witbrood zonder korst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Currypasta naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 500 g gehakt rundvlees of half-om-half

Instructies

  • Week het sneetje witbrood 2 minuten in de melk en knijp het daarna uit.
  • Meng het uitgeknepen brood met het gehakt in een grote kom.
  • Voeg het losgeklopte ei, de gesnipperde ui, kerriepoeder, fijngehakte chilipeper, currypasta, peper en zout toe.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en vorm met vochtige handen gehaktballen.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen gedurende 4 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur laag en laat de gehaktballen nog 20 minuten garen.
  • Draai ze regelmatig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met basmatirijst, een frisse yoghurtsaus en naanbrood voor een compleet Indiase maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel sluit mooi aan bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 26 g | Zout: 0.75 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden