Kruidige Kaaskoekjes met Kerrie
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
- 25 g geraspte oude kaas
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels bloem
- 1 eierdooier losgeklopt
- 16 ongezouten cashewnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
- Meng in een kom de geraspte kaas met kerriepoeder.
- Bestrijk twee plakjes bladerdeeg dun met olijfolie en verdeel de kaasmix er gelijkmatig overheen (laat de randen vrij).
- Leg de andere plakjes bladerdeeg er bovenop en rol beide deegstapels iets uit op een met bloem bestoven werkblad, zodat de kaas stevig in het deeg wordt gedrukt.
- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopte eierdooier en snijd elk stapeltje in 8 rechthoekjes.
- Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elk stukje een cashewnoot.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Haal de koekjes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de afgekoelde koekjes luchtdicht tot gebruik.