Kruidige Kaaskoekjes met Kerrie

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 25 g geraspte oude kaas
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eierdooier losgeklopt
  • 16 ongezouten cashewnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
  • Meng in een kom de geraspte kaas met kerriepoeder.
  • Bestrijk twee plakjes bladerdeeg dun met olijfolie en verdeel de kaasmix er gelijkmatig overheen (laat de randen vrij).
  • Leg de andere plakjes bladerdeeg er bovenop en rol beide deegstapels iets uit op een met bloem bestoven werkblad, zodat de kaas stevig in het deeg wordt gedrukt.
  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopte eierdooier en snijd elk stapeltje in 8 rechthoekjes.
  • Leg de deegstukjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk in elk stukje een cashewnoot.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaar de afgekoelde koekjes luchtdicht tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch