Kruidige Konijnenragout met Witte Wijn en Tomaat
Een rijke Franse stoofpot met konijn, witte wijn, tomaat en verse kruiden. Perfect voor een herfstige maaltijd met kleine frietjes of stokbrood.
Equipment
- Grote cocotte of braadpan
- Snijplank en mes
Ingrediënten
- 2 kleine konijntjes elk in 8 stukken verdeeld
- 100 g gezouten spek in dobbelsteentjes
- 6 sjalotten versnipperd
- 25 g meel
- 1 groot glas droge witte wijn
- 1,5 liter water of bouillon
- 1 kruidenbosje peterselie, tijm, basilicum
- 4 tomaten gewassen en ontpit
- 40 g boter
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel gehakt bieslook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd het spek in dobbelsteentjes en stoof deze in een mengsel van boter en olie in een cocotte.
- Haal het spek uit de pan en zet apart.
- Verdeel de konijntjes in stukken en braad deze in dezelfde pan rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en voeg de gesnipperde sjalotten toe.
- Bak tot ze goudgeel zijn.
- Strooi het meel over de sjalotten en roer goed door tot het meel bruin kleurt.
- Giet de witte wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Voeg het spek, de stukken konijn en het kruidenbosje toe.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
- Snijd de tomaten in stukken en voeg ze toe aan de pan.
- Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees mals is.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper indien nodig.
- Bestrooi de stoofpot vlak voor het opdienen met gehakte peterselie en bieslook.
- Serveer met kleine frietjes of chips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Combineer met een frisse salade of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Gebruik dezelfde droge witte wijn voor de bereiding en als begeleidende drank. Aanbevolen wijnen zijn een Muscadet of Graves.
Combineer met een frisse salade of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Gebruik dezelfde droge witte wijn voor de bereiding en als begeleidende drank. Aanbevolen wijnen zijn een Muscadet of Graves.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g