Kruidige Linzencurry met Tofu en Cashewnoten
Equipment
- wok, of hapjespan
- keukenpapier
Ingrediënten
- 375 g tofu naturel, in kleine blokjes
- 4 eetlepels olie
- 50 ml lichte sojasaus
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ rode peper in dunne reepjes
- 1 cm verse gemberwortel geraspt
- 1 eetlepel milde Indiase kerriepasta
- 400 g bladlinzen uit blik of pot, voorgekookt
- 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
- 15 g verse koriander grofgesneden
- 75 g cashewnoten grofgehakt
Instructies
- Dep de tofu droog met keukenpapier.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin.
- Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en leg in een schaal.
- Giet de sojasaus over de tofu.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olie.
- Voeg de rode peper, geraspte gemberwortel en kerriepasta toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper, en verwarm nog 5 minuten al omscheppend.
- Rooster het naanbrood onder de hete grill tot het lichtbruin is, keer halverwege.
- Verdeel de linzencurry over vier borden.
- Schep de gebakken tofu met sojasaus erover en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het naanbrood naast de curry voor een complete maaltijd.