Kruidige Linzencurry met Tofu en Cashewnoten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels olie
  • 50 ml lichte sojasaus
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ rode peper in dunne reepjes
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • 1 eetlepel milde Indiase kerriepasta
  • 400 g bladlinzen uit blik of pot, voorgekookt
  • 1 pak naanbrood naturel (2 stuks)
  • 15 g verse koriander grofgesneden
  • 75 g cashewnoten grofgehakt

Instructies

  • Dep de tofu droog met keukenpapier.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de tofu in 10 minuten rondom bruin.
  • Haal de tofu uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en leg in een schaal.
  • Giet de sojasaus over de tofu.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook in 1 eetlepel olie.
  • Voeg de rode peper, geraspte gemberwortel en kerriepasta toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de linzen toe, breng op smaak met zout en peper, en verwarm nog 5 minuten al omscheppend.
  • Rooster het naanbrood onder de hete grill tot het lichtbruin is, keer halverwege.
  • Verdeel de linzencurry over vier borden.
  • Schep de gebakken tofu met sojasaus erover en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het naanbrood naast de curry voor een complete maaltijd.

Wijnadvies

Deze kruidige linzencurry gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Noten / Vleesvervangers
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch